ОБСЄ вважає, що звільнивши КМДА, Україна дотрималася "женевської заяви"

Понеділок, 28 квітня 2014, 18:36

Голова місія Організації з безпеки й співробітництва в Європі Ертугруп Апакан вважає звільнення активістами Київської міської держадміністрації виконанням домовленостей, досягнутих під час переговорів у Женеві 17 квітня.

Про це він сказав журналістам.

"Ми дякуємо за те, що нам показали, що вже було зроблено в будівлі й що відновлено. Ми розуміємо, що людьми було пророблено значну роботу, і велику кількість приміщень відкрито для більш-менш нормальної роботи", - сказав він.

Апакан звернув увагу на історію цієї будівлі й наскільки вона важлива для людей, як символ протистояння.

"Живучи в Києві, я бачу що з 22 лютого ситуація постійно нормалізується, і мені приємно бачити що з будівлі виїхали люди, які раніше там проживали. І тепер отут можна проводити ремонтні роботи, щоб у будівлю в'їхала новообрана, законна влада після виборів", - зазначив посол США Джеффрі Пайєтт.

Таку ж думку висловив і голова Київміськадміністрації Володимир Бондаренко.

"Сьогодні ми розуміємо, що ще потрібно зробити, але ми вже звільнили приміщення. Немає ніяких проблем, є просто бажання відремонтувати, щоб нова київська влада прийшла в прекрасне приміщення, де завжди працювали київський міський голова й Київська міська рада", - повідомив Бондаренко.

Крім того, у цій зустрічі взяли участь заступник керівника посольства Швейцарії в Україні Франц Шнайдер, виконуючий обов'язки міністра закордонних справ Андрій Дещиця, тимчасовий повірник Росії в Україні Андрій Воробйов та ін.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: