Маккейн: Зараз настав час рішучих дій США щодо Росії

Субота, 26 квітня 2014, 19:12

Зараз настав час для рішучіших дій - США повинні розширити санкції на найбільші російські банки, енергетичні компанії і такі сектори економіки як військова промисловість, які служать інструментами зовнішньої політики Путіна.

Таку заяву зробив сенатор США Джон Маккейн, - передає "Голос Америки".

Він похвалив американського держсекретаря Джона Керрі за те, що він каже правду про "послужний список брехні, обману, агресії і крайнього невиконання зобов’язань, взятих недавно Росією в Женеві з метою деескалації кризи в Україні".

Але Маккейн вважає, що риторика і погрози секретаря Керрі не підкріплені діями з боку адміністрації, яка здатна змінити поведінку президента РФ Володимира Путіна.

"Це невдала схема: Чи це Україна, Сирія, Азія, чи інше місце, адміністрація багато говорить, але менше робить", - наголосив сенатор.

"У результаті цього в Україні є сприйняття як слабкості, що президент Путін чітко трактує як дозвіл на вчинення нових актів агресії. В результаті, ситуація на сході України тепер ближча, ніж будь-коли раніше, до можливо відкритого, конфлікту. Порожні погрози гірші, ніж мовчання", - сказав Маккейн.
 
Він також підкреслив необхідність для НАТО рухатися до надійної і постійної військової присутності в Центральній Європі та країнах Балтії, у тому числі розширених можливостей протиракетної оборони.

"Ми повинні реагувати на прохання українського уряду щодо надання йому конкретної військової допомоги в рамках довгострокових зусиль з реформування та відновлення його збройних сил", - відзначив сенатор.

Маккейн сказав, що ці та інші дії необхідно провести терміново, щоб Росія відчула ціну за агресію і військову інтервенцію в Україну, яка продовжується і розширюється.

"За відсутності таких кроків, амбіції президента Путіна будуть лише рости, і криза в Україні, швидше за все, погіршиться і потенційно може поширитися на інші країни регіону", - заявив він.
 
Сенатор також наголосив, що Америка мусить очолити ці зусилля для стримування Путіна, і закликати європейських союзників приєднатися.

"Але якщо наші союзники не хочуть або не можуть цього зробити, Америка повинна діяти самостійно. Ситуація надто серйозна, щоб продовжувати політику жорсткої риторики і мінімальних заходів", - підкреслив американський політик. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:19
Директор НАБУ про витік інформації слідства: розпочато досудове розслідування
10:19
У ГУР розповіли про спрощення проходження служби у воєнній розвідці для іноземців
10:02
Нафта впала в очікуванні інфляційних даних США та Китаю, а також рішення ФРС
10:01
У Німеччині попереджають про підвищену загрозу терактів
10:00
Siri нарешті порозумнішає – Apple оновила свого асистента за допомогою ШІ
09:55
“Моя війна з Росією почалась у 2006 році”. Як фотокореспондентка Олена Худякова стала бойовою медикинею Мауглі
09:53
фото У Європарламент пройшла угорка з України: вона має специфічні спогади про Закарпаття
09:30
Компанії з України та Японії уклали 23 меморандуми про економічну співпрацю
09:17
Ультраправі гарантовано виграють дострокові вибори у Франції – опитування
08:52
фото У Києві проводять безпекові заходи: перевіряють документи, оглядають авто і офіси − СБУ  
Усі новини...
Реклама: