В УПЦ КП відбирають церкви у Криму: написали до Путіна

П'ятниця, 25 квітня 2014, 17:32

У кримській єпархії Української православної церкви (Київського Патріархату) заявляють, що влада півострова відбирає у них храми.

Про це йдеться у відкритому зверненні архієпископ Сімферопольського та Кримського Климента.

В УПЦ нагади, що в березні цього року радник Кабміну АРК полковник Ігор Стрєлков підписав документ, яким всім органам влади Криму зобов'язано протидіяти спробам заволодіти майном та перешкоджанню діяльності храмів УПЦ КП.

Цей лист, за словами  Стрєлкова, був погоджений з патріархом Кирилом.

Водночас, заявили в УПЦ КП, у Севастополі у них "фактично відібрано храм Священномученика Климента Римського на території Навчального загону ВМС", а "російські військові, що здійснюють охорону, не пускають до храму настоятеля архімандрита Макарія (Щипакова)".

Також у Київського патріархату фактично відібраний храм Покрови у селищі Перевальному, на його настоятеля та місцевих вірян "чинять психологічний тиск представники УПЦ МП".

"На свято Входу Господнього до Єрусалима (Вербну неділю) молодики в камуфляжі намагалися спровокувати конфлікт", - заявив Климент.

Через це архієпископ Климент "звертається до президента РФ Володимира Путіна з вимогою – забезпечити рівні права українцям Криму, вірним КП в Криму на вільне здійснення молитовного і церковного життя".

Він вимагає дотримуватись прав людини і громадянина, забезпечити свободу совісті та прав релігійних організацій.

"Вимагаємо припинити утиски православних українців Криму та повернути громадам відібрані чи заблоковані храми", - йдеться в заяві.

В УПЦ КП звернулись до в. о. президента Олександра Турчинова та прем’єра Арсенія Яценюка"з вимогою захистити українців і православних віруючих Київського патріархату в Криму".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: