Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавров звинуватив США у пропаганді проти "руських" в Україні

П'ятниця, 25 квітня 2014, 11:25

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров вважає, що США вели пропаганду, щоб нацькувати українців на російськомовних співгромадян як на ворогів.

"Уся міць американської пропаганди була спрямована на те, щоб представити російськомовних жителів України ворогами, яких потрібно вбивати", - заявив він на Форумі молодих дипломатів у Москві, повідомляє "Russia Today".

При цьому США звинувачують Росію у включенні "путінської пропаганди", обурився Лавров, коментуючи заяву держсекретаря США Джона Керрі про те, що телеканал RT є "рупором російської пропаганди".

"Джон Керрі в прокурорському тоні звинувачує нас у тому, що ми на повну потужність включили "путінську пропаганду", - сказав голова МЗС РФ.

Лавров вважає, що оцінювати роботу іноземного ЗМІ в такому ключі не коректно.

"Так озиватися про ЗМІ не дуже культурно. RT становить серйозну конкуренцію CNN, BBC і іншим західним ЗМІ, які впевнилися в тому, що в них є монополія. RT завоювала величезну аудиторію в Європі, США, Латинській Америці й арабському світі", - заявив голова МЗС РФ.

Тим часом телеканал RT планує вимагати вибачень держдепартаменту США за висловлення Керрі.

"Ми плануємо написати офіційний запит у держдепартамент США із проханням указати конкретні приклади, де RT перекрутив факти, і вимагати принести вибачення. Нам дуже прикро, що голова зовнішньополітичного відомства США настільки мало знає про ситуацію, яка насправді відбувається на Україні", - заявила головред RT Маргарита Сімоньян.

Вона висловила жаль, що "глава Держдепартаменту відмовляється визнавати факти, які йому не подобаються, і дозволяє собі подібні голослівні звинувачення".

Видання цитує Керрі: "Russia Today була створена, щоб просувати фантазії президента Володимира Путіна про його роль у світі. Увесь свій час вони займаються пропагандою й викривленням фактів про те, що відбувається або не відбувається в Україні".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: