Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нуланд сказала, що США не фінансували Майдан

Вівторок, 22 квітня 2014, 08:51

Помічник держсекретаря США у справах Європи та Євразії Вікторія Нуланд заявила, що Вашингтон фінансував розвиток демократії в Україні, але не Майдан.

Про це вона сказала в інтерв'ю телекомпанії CNN, коментуючи твердження, що США витратили $5 млрд на розвиток демократії в Україні, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"США вклали близько $5 млрд в Україну з 1991 року, відтоді, як вона знову стала незалежною державою після розпаду Радянського Союзу. Ці гроші були витрачені на підтримку устремлінь українського народу, який бажає мати сильний, демократичний уряд, що представляє його інтереси", - сказала Нуланд.

"Ми, ясна річ, не витрачали гроші на підтримку Майдану", - додала вона й наголосила, що "це був стихійний рух".

Крім того, помічник держсекретаря США упевнена, що протестувальники, які займають адмінбудівлі у Києві, мають необхідні для цього дозволи, зокрема, з боку влади.

"Не можна порівняти ситуацію в Києві, де все, що ще утримується протестувальниками, утримується відповідно до ліцензій, із дозволу уряду, за узгодженням із Радою, або ж за наявності угоди з власниками будівель, із тим, що відбувається на Східній Україні", - заявила Нуланд.

Вона також зазначила, що влада в Києві вже почала низку кроків для виконання женевських домовленостей. Серед них Нуланд назвала "подання парламенту проекту закону про амністію", а також "відправлення на схід України представників, щоб працювати з ОБСЄ".

"Крім того, у Києві вже були розібрано деякі барикади біля Майдану", - додала помічник держсекретаря.

Раніше голова МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що влада України не виконує женевські домовленості, що "будівлі в Києві, які були захоплені насильницьким шляхом на початку подій на Україні, не звільнені", а "Правий сектор" нібито "уже майже півроку хазяйнує у різних містах центру й заходу України, намагається свій вплив поширити й на східні регіони, використовуючи силові методи".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: