Аваков нагадав: за розпалювання міжнаціональної ворожнечі "світить" 8 років

Субота, 19 квітня 2014, 17:54

Правоохоронці роблять усе, аби знайти та притягнути до відповідальності авторів і розповсюджувачів матеріалів, які принижують національну і людську гідність, а також  причетних до погромів ромів у Слов’янську

Про це заявив глава МВС Арсен Аваков, йдеться у повідомленні МВС України.

"Розпалювання міжнаціональної ворожнечі, переслідування людей за етнічною чи релігійною ознакою - серйозний злочин, за який передбачено покарання аж до позбавлення волі на 8 років", - нагадав Аваков, говорячи про антисемітські листівки, що з’явилися у Донецьку та "нагнітання ксенофобської риторики  на сепаратистських мітингах".

Також Аваков підкреслив: "В Україні упродовж тривалого часу мирно співіснували різні національності та релігійні конфесії, і ми не дозволимо зараз, у такий складний період, "посіяти" в нашій державі антисемітизм та ксенофобію".

"Українська міліція буде захищати кожного, хто проживає в нашій державі, незалежно від національності, віросповідання чи кольору шкіри", - підкреслив глава МВС. 

Як відомо, у Донецьку з"явилися антисемітські листівки, які поширюються від імені самопроголошеної "Донецької народної республіки". 

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що уряд не допустить розпалювання міжнаціональної ворожнечі і вживатиме всі передбачені законом заходи для недопущення імпорту в Україну антисемітизму і ксенофобії.

Окрім того Служба безпеки України почала розслідувати факти поширення у Донецьку листівок провокаційного антисемітського характеру.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: