Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ: Росія дезинформує щодо розформування ЗСУ після виведення їх з Криму

Неділя, 23 березня 2014, 12:05

Поширювані російськими ЗМІ повідомлення про нібито рішення Міноборони України про розформування після виведення з Криму підрозділів ЗСУ і притягнення їх військовослужбовців до кримінальної відповідальності за державну зраду - дезинформація.

Про це йдеться у заяві прес-служби ГПУ.

"Зазначена інформація не відповідає дійсності і є заздалегідь підготовленою російськими спецслужбами пропагандистською "качкою" з метою подальшої дестабілізації соціально-політичної ситуації в Автономній Республіці Крим та підриву морального духу наших військових", - наголошують у ГПУ.

Як зазначили у відомстві, керівництво Генеральної прокуратури України та прокуратур з нагляду за додержанням законів у військовій сфері високо оцінюють принципову позицію військовослужбовців, які продовжують з гідністю виконувати службові обов’язки, незважаючи на окупацію Кримського півострова збройними силами Росії.

"Жодного військовослужбовця, з тих, хто не зрадив військової присяги на вірність українському народові та Українській державі, не буде притягнуто до кримінальної відповідальності", - підкреслюється у заяві прес-служби ГПУ.

Напередодні у Міністерстві оборони запевнили, що в разі евакуації військовослужбовців та їх сімей із Криму їм дадуть квартири, влаштують на службу в інших частинах і не вважатимуть їх державними зрадниками або військовими злочинцями.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: