Українським військовим у Криму погрожують кримінальними справами

Вівторок, 18 березня 2014, 16:11

Російські військові погрожують кримінальними справами українським військовослужбовцям морської авіаційної бригади ВМС України, дислокованої в селищі Новофьодоровка Сакського району.

Про це повідомляє організатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук у Facebook.

"Ось уже більше тижня (бригада) "охороняється" батальйоном "Схід". Близько 150 осіб стоять на підході до бригади, близько 600 людей проживає в санаторії "Полтава". Чеченці облаштовують блок-пости, особливих вимог чи претензій не пред'являють", - написав він.

Тимчук зазначив, що 17 березня в частину прибула для переговорів делегація російських льотчиків.

"Пропонували перейти на сторону "захисників" Криму. В "пакеті пропозицій" ішло російське громадянство, тому разом зі списком охочих перейти під юрисдикцію РФ необхідно було здати по 200 гривень на виписку нового паспорта", - написав він. 

"Усі пропозиції росіян офіцери бригади відкинули", - заявив Тимчук.

За його словами, "росіяни попередили, що через день-два вони прибудуть приймати техніку бригади – і якщо вона буде розукомплектована, то по таких фактах будуть порушуватися російською військовою прокуратурою кримінальні справи".

У бригаді перебувають кілька одиниць техніки, яка не отримала продовження ресурсу і не була виведена раніше на материк, зазначає Тимчук.

"Настрій в офіцерів бойовий. Залишати місце служби не збираються", - запевнив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: