Нелегітимна влада Криму потягне гроші з бюджету на "референдум"

Середа, 12 березня 2014, 13:23

Україна була змушена розблокувати рахунки Криму, заявив перший віце-прем'єр Криму Рустам Теміргалієв.

"Державне казначейство України розблоковувало рахунки Криму", - сказав він журналістам у середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, Україна була змушена піти на цей захід, щоб забезпечити виплату грошового забезпечення українським військовослужбовцям на території республіки Крим.

Теміргалієв сказав, що загальнокримський референдум, запланований на 16 березня, буде профінансовано з державного бюджету Криму.

За його оцінкою, витрати на референдум становитимуть приблизно 11 мільйонів гривень.

Як відомо, Верховна Рада Криму вирішила приєднатися до Російської Федерації, однак ще призначила кримський "референдум" із цього питання на 16 березня. Рішення про його проведення зупинив київський суд.

Після цього кримський парламент та севастопольська міськрада узагалі ухвалили "декларацію про незалежність", аби назватися незалежною республікою і так піти у склад РФ.

9 березня стало відомо, що прокремлівська Верховна Рада АР Крим заблокувала казначейські рахунки українських військових.

11 березня прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив: "Не дивлячись на те, що тричі намагалися відключати систему Національного банку і державного казначейства, сьогодні вранці ми знайшли шлях, як доставити до кожного військовослужбовця тих 125 мільйони гривень, які уряд виділив позавчора".

"У нас поки що діє одна платіжна система… Сьогодні ми перерахували з казначейства на відповідну платіжну систему – кожен військовослужбовець отримає ці кошти", - повідомив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: