Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Керівництво Кримського парламенту хоче референдум 25 травня

Четвер, 27 лютого 2014, 13:02

Президія Верховної Ради АРК заявляє про намір оголосити референдум по Республіці Крим.

Про цей Кримському інформаційному агентству повідомила прес-секретар Голови Верховної Ради АРК Оксана Корнійчук.

"Україна скочується до цілковитого хаосу, анархії й економічної катастрофи. У цих умовах Верховна Рада АРК як вищий представницький орган влади в АРК, спираючись на волевиявлення, що обрали його кримчан, ухвалює на себе всю відповідальність за долю Криму", - сказано в заяві.

"Дотримуючись основних канонів демократії, президія кримського парламенту вважає єдиним можливим шляхом виходу з ситуації, що склалася, застосування принципів прямого народовладдя. Переконані, що тільки проведення загальнокримського референдуму з питання вдосконалення статусу автономії й розширення її повноважень дозволить кримчанам самим без зовнішнього тиску й диктату визначити майбутнє автономії", – говориться в обігу.

Також Президія звернулася до депутатів Верховної Ради АРК незалежно від національності й політичної приналежності із закликом виявити готовність пожертвувати особистими амбіціями заради прийняття доленосних для всіх жителів півострова рішень.

"Кримчани, у результаті неконституційного захоплення влади в Україні радикальними націоналістами за підтримки збройних бандформувань мир і спокій у Криму поставлений під загрозу", - сказано в заяві.

"Учорашнє зіткнення в будинку кримського парламенту, яке призвело до кровопролиття й людським жертв – це результат розгулу політичного екстремізму й насильства, що захлиснув країну.", - сказано в заяві.

Голова кримського парламенту Володимир Константинов заявив, що на сесію ВР АРК "буде винесено два питання – про проведення всекримського референдуму 25 травня про розширення повноважень АРК", повідомляє Кримське інформагентство.

"Питання друге – про економічну ситуацію в Криму й звіти уряду. Ми плануємо розглянути ці питання, щоб задовольнити вимоги тих людей, які сьогодні, обурюючись, ходять по вулицях і не бачать подальшої перспективи", - сказав він. 

Як відомо, у четвер у Крим приїхало багато депутатів Російської Держдуми. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: