Суд зобов’язав висадити на Хрещатику горезвісні каштани Бріоті

Понеділок, 17 лютого 2014, 11:41

Суд зобов’язав ТОВ "Професійний садівник" замінити звичайні каштани на вулиці Хрещатик у столиці на каштани м’ясочервоні Бріоті у кількості 289 штук.

Про це свідчить постанова Київського апеляційного господарського суду від 10 лютого цього року, яку наводить видання "Наші Гроші".

Як відомо, наприкінці 2012 року КП по утриманню зелених насаджень Шевченківського району уклало з ТОВ "Професійний садівник" договір на постачання саджанців дерев каштана кінського м’ясочервоного Бріоті.

За документами, з 289 саджанців, які планувалося висадити на головній вулиці столиці, 200 дерев були закуплені за державні кошти. Ціна договору - 2,96 млн гривень.

Не перевіривши відповідність закуплених дерев сорту, зазначеному у договорах, посадовці КП перерахували на розрахункові рахунки приватного підприємства зазначену суму.

Прес-служба КМДА повідомляла, що 115 із 289 м’ясочервоних каштанів - це подарунок від компанії UDP народного депутата від партії регіонів Василя Хмельницького.

Висадкою каштанів на Хрещатику займалися особисто екс-глава КМДА Олександр Попов і секретар Київради Галина Герега.

Згодом міська влада кілька разів плуталась у фактах, хто ж висадив каштани і за якою ціною.

З 289-ти висаджених на Хрешатику каштанів лише два виявились сорту "Бріотті". Решта - звичайні кінські каштани білого кольору. За словами екологів, саджанці звичайного білого каштану коштують 70 гривень.

Внаслідок вказаних зловживань бюджету столиці було завдано масштабних збитків.

Після цього прокуратура Києва розпочала перевірку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: