Суд відмовився амністувати Корчинського за його відсутності

Середа, 12 лютого 2014, 12:16

Шевченківський райсуд Києва відмовився ухвалювати рішення щодо застосування амністії до лідера "Братства" Дмитра Корчинського через його відсутність на судовому засіданні.

Про це повідомляє у середу УНІАН.

Суддя Шевчнківського райсуду Лариса Радуцька перенесла слухання справи на 24 лютого Самого Корчинського на засіданні не було.

При цьому захисник Корчинського заявив суду, що у належний спосіб поінформував свого підзахисного про час і місце судового засідання та надав суду заяву Корчинського, в якій він просить проводити засідання за його відсутності.

У свою чергу сторона держобвинувачення не заперечувала проти цього.

Натомість суддя висловила сумнів у тому, що Корчинський дійсно належним чином був поінформований про дату слухань, а також у тому, що надана суду заява дійсно написана ним.

Враховуючи ці обставини, судове засідання було перенесено на 13.30 24 лютого.

Сам Корчинський уже висловив жаль з приводу такого рішення.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Вони просять, щоб я спочатку сів у тюрму, а тоді вони подумають чи амністувати чи ні", написав він.

"У дечому світ змінюється на краще. Ще якихось шістдесят років тому, якщо когось хотіли реабілітувати, то перед тим про всяк випадок розстрілювали. Таки Янукович - не Сталін", - резюмував лідер "Братства".

6 лютого на своїй сторінці у Facebook Корчинський повідомив, що повертається в Україну.

Як вважається, він міг бути одним із провокаторів, які підбурили "Беркут" до побиття протестувальників і журналістів біля Адміністрації президента на вулиці Банковій 1 грудня.  

МВС оголосило його в міжнародний розшук.

Як відомо, 19 грудня Верховна Рада проголосувала за звільнення від кримінального переслідування учасників масових акцій. Перший "закон про амністію" звільняє від відповідальності осіб, які були учасниками акцій протесту з 21 листопада до дня набрання чинності (26 грудня).

Перший час влада відмовлялася виконувати його мотивуючи це тим, що в ньому відсутні правові механізми.

16 січня Верховна Рада ухвалила закон (авторства регіонала Сергія Ківалова), яким внесла зміни до першого "закону про амністію", яким передбачалося також звільнення від відповідальності "Беркута" за побиття людей і напад на журналістів.

12 лютого, посилаючись на цей закон Печерський райсуд "амінстував" чиновників, яких офіційно звинувачували в силовому розгоні Майдану.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: