Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол Австрії поговорив з мітингувальниками про блокування рахунків чиновників

Вівторок, 11 лютого 2014, 13:33

Посол Австрії вийшов поспілкуватися з мітингувальниками, які у вівторок прийшли під посольство цієї країни.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Активісти, серед яких були українські письменники і науковці, вимагали заблокувати рахунки українських високопосадовців, причетних до порушення прав людини в Україні.

Посол Австрійської Республіки в України Вольф Дітріх Хайм, який вийшов до них, запевнив, що питання про покарння осіб, причетних до порушень прав людини в Україні активно обговорює вся світова спільнота, і Австрія не є винятком.

Однак він попросив врахувати, що посольство Австрії в Україні не є органом юстиції та судочинства, тому не може виконати того, чого від нього вимагають мітингувальники. 

Протестувальники передали послу петицію зі своїми вимогами.

Після цього активісти рушили до посольства Німеччини в Україні. Там вони простояли півгодини, проте ніхто до них так і не вийшов.

Як відомо, Рада міністрів ЄС на засіданні в понеділок не прийняла рішень про застосування санкцій до представників української влади, але пообіцяла "діяти швидко" у разі необхідності.

Як відомо, Рада міністрів ЄС на засіданні в понеділок не прийняла рішення про застосування санкцій до представників української влади, але пообіцяла "діяти швидко" у разі необхідності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: