Активісти не покинуть Грушевського, барикади будуть стояти - Парубій

Четвер, 30 січня 2014, 15:41

Протестувальники не покинуть вулицю Грушевського та адмінбудівлі в обмін на звільнення захоплених активістів.

Таку заяву на прес-конференції зробив нардеп від Батьківщини, комендант Майдану Андрій Парубій, пише ЛІГАБізнесІнформ.

"Моя позиція наступна: вони повинні людей, які зараз по тюрмах, відпустити в односторонньому порядку. На Грушевського загинули люди, і зараз навіть мови не може бути про те, щоб ці барикади могли були розібрані", - сказав він.

За словами опозиціонера, затримані у зв'язку з акціями протесту повинні бути звільнені без будь-яких умов, адже багато хто з них навіть не є активістами з Грушевського - їх схопили за те, що вони просто прогулювалися по Києву з жовто-блакитними стрічками або носили будівельну каску.

"Для Майдану питання однозначне: Майдан як стояв, так і стоятиме. Ми будемо чекати, поки наші хлопці і дівчата, яких більше 200 осіб зараз по тюрмах і райвідділах по всій Україні, повернуться на Майдан. Ми очікуємо, що це дія влади буде виконана в односторонньому порядку", - підкреслив Парубій.

Відповідно, розбирати барикади на Грушевського протестувальники не будуть.

"Там дуже хороші барикади. Ми доклали дуже багато зусиль для будівництва цих барикад... Там загинули люди. Це сталося в 21- м столітті в столиці величезної європейської держави, і це величезна трагедія всіх. Тому барикади є, крім усього іншого, ще й символами нашого Майдану", - зазначив комендант Майдану.

"Барикади будуть стояти", - підкреслив він.

Як відомо, в середу, 29 січня, після тривалих переговорів Верховна Рада підтримала закон про амністію учасників акцій протесту авторства Юрія Мірошниченка. За проголосували 232 депутати.

Однією з умов звільнення активістів є звільнення захоплених адмінбудівель і, як потім уточнили представники влади, розблокування транспортних комунікацій на вулиці Грушевського в Києві.

Лідер "Свободи " Олег Тягнибок стверджує, що документ був прийнятий з порушеннями регламенту і заявив, що Майдан не буде виконувати цей закон. У Батьківщині також вважають, що закон Мірошниченко не є компромісним.

За даними Генеральної прокуратури, за участь у масових заворушеннях по всій Україні були затримані 234 людини, з них 140 осіб заарештовано.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування