Луценко: Рада має проголосувати повернення до Конституції-2004 у середу

Вівторок, 28 січня 2014, 19:47

Парламентській опозиції слід поставити 29 січня на голосування питання щодо повернення до Конституції 2004 року.

Так вважає лідер громадянської ініціативи "Третя Українська Республіка", екс-глава МВС Юрій Луценко.

"Я вважаю за потрібне передати від вас опозиції - ніяких комісій, які про щось говоритимуть із регіоналами. Буквально на завтрашньому засіданні необхідно 300 голосами проголосувати за повернення до демократичної Конституції 2004 року", - заявив Луценко з трибуни на майдані Незалежності.

На його переконання, таке рішення буде вигідним "нам, бізнесу та всій країні".

"Ми не хочемо, щоб усе залежало від того, з якої ноги встане диктатор вранці, в яке вухо і хто прошепотів йому свої бажання збагатитися або прибрати конкурента. Демократичну Конституцію 2004 року має бути повернено в життя країни як запоруку безпеки та демократії України", - переконаний політик.

Луценко також наголосив, що Верховна Рада має 29 січня ухвалити закон про амністію учасників протестних акцій.

"Завтра ми маємо отримати закон про амністію та свободу для всіх наших соратників - інакше Майдан перестане стояти", - сказав він.

Раніше у вівторок, коли ще не було відомо про продовження роботи Верховної Ради в середу, Луценко висловив думку, що депутати опозиції мають добитися повернення Конституції 2004 року шляхом голосування на наступній сесії 300 голосами, а також проголосувати за новий технічний уряд та об'єктивну ЦВК, ухвалити рішення про дострокові вибори президента.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: