Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На кордоні Сирії та Туреччини триває стрілянина. МЗС не бачить небезпеки для українців

Четвер, 4 жовтня 2012, 17:23

МЗС не бачить небезпеки для українців, які перебувають в Туреччині, у зв’язку з загостренням ситуації на турецько-сирійському кордоні.

Про це Українській правді повідомив директор департаменту МЗС Олег Волошин.

"У нас вже давним-давно була рекомендація не відвідувати Сирію, ми займалися евакуацією наших громадян звідти. Щодо Туреччини, то очевидно дій на території Туреччини не ведеться і вестись не буде. Ми відстежуємо ситуацію і безумовно стурбовані цим напруженням, але жодної загрози для громадян України на території Туреччини немає", - заявив він.

В четвер парламент Туреччини схвалив військові операції за межами країни у випадку, якщо уряд вважатиме за потрібне, давши уряду повноваження у разі необхідності посилати в Сирію війська або здійснювати удари по цілях на території Сирії, повідомляє ВВС.

Повноваження будуть діяти в протягом одного року. Джерела в уряді стверджують, що Туреччина не збирається оголошувати війну Сирії.

Заступник прем'єра Туреччини Бешир Аталай заявив, що уряд має намір діяти в координації з міжнародними органами. На підтримку Туреччини вже виступили НАТО, США та ООН.

Сирія в свою чергу заявила, що розслідує причини обстрілу Туреччини.

Міністр інформації Сирії Омран Зоабі сказав: "Сирія висловлює щире співчуття сім'ям загиблих і нашим друзям, турецькому народу".

Сирійські урядові сили намагаються перекрити маршрути постачання повстанців боєприпасами, а для цього потрібно відбити в них пункт перетину кордону в Таль Аб'яд, захоплений ними у вересні.

Жителям турецьких прикордонних населених пунктів було рекомендовано триматися подалі від кордону. Більше 100 шкіл закрито через зіткнення у сусідній Сирії.

Як відомо, в середу з боку Сирії була обстріляна територія Туреччини, в результаті чого загинули п'ять осіб - дві жінки і троє дітей.

У відповідь турецька артилерія обстріляла сирійську територію. Представники турецьких служб безпеки заявили, що в четвер артилерія Туреччини продовжила обстріл цілей на території Сирії, що знаходяться в районі Таль Аб'яд, в 10 км від кордону.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: