Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ще один свідок каже, що з водієм Луценка використали "давню практику"

Четвер, 27 жовтня 2011, 11:39

Колишній начальник Департаменту з роботи з персоналом МВС Володимир Криволапчук скорегував свої свідчення у справі Юрія Луценка, дані в ході досудового слідства.

На засіданні Печерського райсуду Києва в четвер Криволапчук сказав, що його допитували 5 разів, 3 з який стосувалися нагородження Леоніда Приступлюка.

За словами свідка, процес нагородження працівників МВС регулювався дисциплінарним статутом та наказами Міністерства внутрішніх справ.

Криволапчук наголосив, що Валерій Мельник, який працював заступником міністра внутрішніх справ, насправді не давав вказівок щодо підготовки документів про надання нагород Приступлюку.

"Він чи зателефонував, чи зустрівся зі мною в приймальні – і серед інших прізвищ, які були в наказі, називав і прізвище Леоніда Приступлюка та попросив розглянути матеріали у встановленому порядку", - сказав екс-начальник Департаменту з роботи з персоналом МВС.

Також свідок наголосив, що документи з приводу нагородження працівників МВС подавали на підпис Луценку або Криволапчук, або Мельник. Але Криволапчук не зміг загадати, хто саме подав Луценку документи з приводу нагородження Приступлюка.

Також свідок підкреслив, що зарахування роботи Приступлюка на цивільних посадах до міліцейського стажу було усталеною процедурою.

Криволапчук заявив, що "така практика існувала давно" – і цим питанням займався Департамент оперативної служби, в якому й працював Приступлюк.

Свідок перерахував нагороди Приступлюка – серед них: відзнака МВС, яку він отримав до Дня міліції в 2005 році, нагороди "Хрест Слави", "Лицар Закону" та "Закон і честь". Також у 2005 році Приступлюк був нагороджений "вогнепальною зброєю".

В суді над Луценком на прохання адвоката оголошено перерву на 10 хвилин, аби підсудний міг прийняти ліки.

В ході судового засідання сторона обвинувачення почала допитувати свідка Володимира Криволапчука з приводу перебування Приступлюка в Косово та надання йому нагороди за міжнародне співробітництво.

Коментуючи це, Луценко зазначив, що "це не пред’являється в обвинуваченні, а просто цікавить Лобаня факультативом".

"Я зараз думаю про те, де мені взяти таблетку, думаю, на холеру я це слухаю. Давайте обговоримо все, що цікавить "Лобанова": що їв Приступлюк, які шнурки носив", - підкреслив він.

Близько 13 години суд оголосив перерву до ранку п’ятниці, наступне засідання почнеться з допиту Криволапчука.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: