Могильов зізнався, що міліція "допомагає" свідкам дістатися до суду

Вівторок, 25 жовтня 2011, 13:42

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов запевняє, що виклик і доставка свідків до суду співробітниками міліції - це нормальна практика.

Про це він заявив на прес-конференції, коментуючи судовий процес у справі колишнього голови МВС Юрія Луценка, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Тут звучали заяви про те, що суд затягується, тому що свідки не приходять. Якщо повістку людині принесуть раніше, ніж вона прийде поштою, це затягування? Ні. Через велику кількість кримінальних справ повістки доставляються працівниками міліції. Більше того, зараз і доставляємо свідків", - зазначив Могильов.

Міністр запевнив, що те, що співробітники міліції доставляють повістки - "це цілком буденне і нормальне явище".

"Працівники міліції часто супроводжують кримінальну справу до прийняття судового рішення, допомагають, нічого незвичайного в цьому немає", - підкреслив він.

Могильов навів приклад Грузії:

"Якщо людина, яка давала свідчення на досудовому слідстві і відмовилася від них у суді, або навпаки, вона отримує три роки позбавлення волі за те, що говорила неправду. Норма не зовсім демократична, але вона сприймається там. Тому, якщо наш міліціонер комусь дав повістку або когось по телефону викликав до суду - ми прискорюємо судовий процес".

Як відомо, раніше захист Луценка в суді заявляв, що свідки звинувачення отримують повістки до суду від служби внутрішньої безпеки МВС.

Це, за словами захисту, суперечить законодавству.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: