Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЯНУКОВИЧ: РЕПРИВАТИЗАЦІЇ КРИВОРІЖСТАЛІ НЕ БУДЕ

П'ятниця, 8 жовтня 2010, 12:56
Президент Віктор Янукович заявляє, що реприватиції Криворіжсталі, якою володіє компанія "Арселор-Міттал Стіл", не буде.

Про це він сказав під час виступу у Французькому інституті міжнародних відносин.

"Я вчора сказав це президенту Саркозі, що, скоріш за все, це питання не дійде до суду, і ніякого питання про реприватизацію стояти не буде. А уряд розгляне питання разом з власниками заводу Криворіжсталь - компанією Арселол Міттал", - сказав Янукович.

За його словами, "цей конфлікт виник тому, що не було дотримано процедуру", оскільки Фонд держмайна минулого року уклав додаткову угоду з "Арселор Міттал" без погодження уряду.

"Рік тому Фонд прийняв рішення перенести термін виконання інвестиційної програми, задекларованої під час приватизації (Криворіжсталі)", - пояснив Янукович.

"Фонд повинен був винести це питання на засідання уряду, згідно з українським законодавством - але цього не зробив і добровільно, самостійно дав згоду на виконання інвестиційної програми", - додав він.

Тепер, за словами Януковича, "Генеральна прокуратура порушила це питання, і цей процес зараз розвивається в рамках дослідження порушення українського законодавства".

"На мою думку, він далі рухатися не буде", - додав він.

"Яке прийме рішення уряд - мабуть, частково буде враховано прохання власників. Але зобов'язання, які брав власник - підвищувати соціальні стандарти і вкладати кошти в розвиток цього заводу - ці вимоги будуть", - заявив Янукович.

Президент також пообіцяв зустрітися з власниками заводу - компанією "Арселор Міттал".

"Я також зустрінуся з власниками цього заводу і,  можливо, з'ясую обставини, які я не знаю особисто", - сказав Янукович.

Під час свого виступу він тричі допустив помилку в назві компанії-власника "Криворіжсталі". Замість "Арселор Міттал" Янукович вперто називав її "Алсерол Міттал".

Компанія "Арселор Міттал" виникла внаслідок злиття французького "Арселору" та "Міттал стіл", якою володіє індус Лакшмі Міттал.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: