Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Друг Льовочкіна розповів, що Клюєв давно хотів забрати його від зброї

Четвер, 24 червня 2010, 12:15

Екс-гендиректор "Укрспецекспорту" Сергій Бондарчук вважає ,що після його звільнення протистояння Кабміну і адміністрації президента за цей ринок не припиниться.

Таку думку він висловив в інтерв'ю "Комерсант-Україна".

"Я не вірю, що компроміс між президентом і Кабміном знайдено. Переконаний, що ми стоїмо на порозі нових конфліктів. Ще в 2006 році нинішній перший віце-прем'єр Андрій Клюєв, який займав тоді посаду віце-прем'єра, запрошував мене в гості й умовляв піти з посади гендиректора", - заявив Бондарчук.

"Що, сьогодні в нього зникло таке бажання? Ні, воно тільки підсилилося. Хоча особисто я вважаю, що компанія повинна знаходитися у вертикалі президента. Саме завдяки підтримці президента Ющенка діяльність компанії під моїм керівництвом була успішною", - відзначив він.

Бондарчук сказав, що давно підозрював, що його звільнять.

"До речі, наскільки я розумію, рішення про те, що я буду звільнений, було ухвалено в уряді. Ще на початку травня в мене в будинку Кабміну забрали посвідчення. Я тоді звернувся до силового віце-прем'єра (Володимира Сівковича), і він пояснив, що моє посвідчення знаходиться на підписі в першого віце-прем'єра (Андрія Клюєва)", - заявив він.

"На жаль, перший віце-прем'єр протягом двох місяців так і не знайшов чорнила, щоб підписати нове посвідчення. Так що в мене не було ілюзій з цього приводу", - відзначив екс-гендиректор "Укрспецекспорту".

На питання, що в  цьому конфлікті його підтримував глава адміністрації президента Сергій Льовочкін, Бондарчук сказав, що йому про це нічого не відомо.

"Уперше про це чую. Я знайомий із Сергієм Льовочкіним, і досить давно. Уже років дев'ять ми підтримуємо товариські відносини. Але я можу гарантувати, що я не спілкувався з ним на тему збереження мене на посаді. Я вважаю це некоректним і неправильним. Якщо десь Льовочкін і виступав на мій захист, то мені про це нічого не відомо. І я не хотів би, щоб у підсумку якісь камені летіли в його город", - заявив він.

На питання про майбутнє підприємства, Бондарчук висловив стурбованість, що нові люди будуть реалізовувати політику в тому ж ключі, що й в інших галузях, де створюються СП по авіабудуванню, кораблебудуванню, атомній енергетиці.

"Якщо буде створене аналогічне СП із "Рособоронэкспортом" або "Ростехнологиями", компанія буде просто знищена. Адже ми з ними прямі конкуренти. Поки в мене немає доказів, що компанія рухається саме в цьому напрямку. Але до кінця року стане ясно, чи так це", - підкреслив Бондарчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: