Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нємцов: Харківські угоди розбещують Україну і Росію

Неділя, 9 травня 2010, 21:31
Зниження ціни на газ в обмін на продовження терміну базування російського флоту в Криму - "огидний прецедент".

Про це заявив російський опозиційний політик Борис Нємцов в ефірі програми "Чорне і біле" на телеканалі ТВі.

"Я вважаю, що коли міняють військово-політичне питання на ціну, або коли міняють ціну на цінності політичні - це огидний прецедент. Огидний, який розбещує обидві сторони. Всі продається і все купується", - сказав він.

"Мені здається, що для багатьох громадян України, хто не згоден з цим рішенням, це питання національного приниження. Багатьом людям не подобається, що їх взяли і купили", - вважає Нємцов.

"Часто так буває, що коли дівчину, наприклад, дорого купують, то вона ні задоволення, ні взаємності, ні, тим більше, любові не відчуває. А відчуває розпач і бажання помститися", - зазначив політик.

За його словами, "Янукович може з гордістю повідомити, що газ буде на 100 доларів дешевше і надалі буде на 30% дешевше". "Крім того, він може ще повідомити, що в Севастополі не будуть втрачати роботу", - додав російський політик.

"Що можуть пред'явити Путін і Медведєв?...Ми купили любов України, дружбу, взаєморозуміння за російський бюджет, за втрати цього бюджету в розмірі 40 мільярдів доларів за 10 років", - сказав Нємцов.

Він підкреслив: "Для вас - це економія. А для російського бюджету - це величезні втрати".

"Оскільки Газпром - це бізнес Путіна, і Газпром податки сплачує в раз в 5-7 менше, ніж інші нафтогазові кампанії, Путін, природно, Газпром зберіг. І зберіг як - він звільнив Газпром від експортних мит. Цього року на 3 мільярди доларів і на наступні 9 років на 4 мільярди", - пояснив політик.

"40 мільярдів доларів - це, приблизно, український бюджет. Путін звільнив Газпром на платежі в розмірі українського бюджету", - заявив Нємцов, додавши, що в Росії будуть збільшені податки і тарифи на газ для громадян.

"Україна, яка купує у нас газ, отримає газ зі знижкою, а громадяни Росії, які допомогли братній Україні, отримають газ дорожче в 2 рази. Нормально?", - обурився він.

"Те, що громадяни Росії за цю угоду будуть з власної кишені платити кожен місяць - це і є зрада національних інтересів. Тільки вже Росії, а не України", - вважає російський політик.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування