Могильов наказав очистити МВС від корупції

Четвер, 1 квітня 2010, 14:58

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов наказав очистити МВС від корупції і політики.

Про це в четвер на брифінгу заявив його перший заступник - начальник ГУБОЗ Сергій Черних, повідомляє Лігабізнесінформ.

За словами Черних, в органах внутрішніх справ почалося очищення від "політизації".

"Ми були змушені докорінно змінити підхід до роботи з кадрами. В-першу чергу, оновлена структура спецпідрозділу по боротьбі з оргзлочинністю. Найближчим часом нова структура буде погоджена з профільним комітетом Верховної Ради", - відзначив він.

Також, за його словами, у держслужбу по боротьбі з економічною злочинністю "повертаються професіонали, здатні організувати якісну протидію злочинам у сфері економіки".

"Наша принципова позиція: у міліції не повинні служити ті, хто не готовий служити законові", - сказав Черних.

Крім того, як відзначив на брифінгу головний радник міністра Костянтин Стогній, глава МВС викликав усіх новопризначених начальників УВС і поставив жорстку умову навести порядок у міліції.

 "Тому що дуже багато повідомлень про те, що люди по-різному одержували посади... Професіоналами були не всі", - сказав Стогній.

При цьому він нагадав про недавню затримку високих міліцейських чинів в Одеській області "на гарячому" при одержанні хабара.

"Якщо це не послужить сигналом (іншим таким міліціонерам), то будуть і інші не дуже веселі повідомлення", - відзначив головний радник міністра.

Також Стогній додав, що, згідно з наказом Могильова, надалі у випадку порушення кримінальної справи щодо співробітника міліції його безпосередній начальник буде позбавлений посади.

"У такий спосіб будемо вибудовувати відповідальність начальства за своїх підлеглих", - підкреслив Стогній.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: