Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Комуністи готують до 9 травня пам'ятник Сталіну

Четвер, 25 березня 2010, 15:09

Пам'ятник Йосипу Сталіну хоче встановити Компартія в Запоріжжі до 9 травня.

Про це УНІАН заявив секретар Запорізького обкому Компартії Олександр Зубчевський.

"Пам`ятник Йосипу Сталіну - генералісимусу, під керівництвом якого була завойована велика перемога над німецько-фашистськими загарбниками", - уточнив він.

За словами Зубчевського, пам`ятник буде напівфігурою у військовій формі із Зіркою Героя, встановленою на постаменті з червоного граніту. Загальна висота скульптурної композиції - близько 3 метрів.

Створюється пам`ятник Сталіну в Києві - в майстерні художника, ім`я якого в запорізькому обкомі КПУ не розголошують, зазначаючи лише, що "автор - прихильник ідей Компартії, і частину робіт робить безоплатно".

Загальна вартість реалізації проекту також не називається. За словами Зубчевського, "на сьогодні на пам`ятник Сталіну зібрано близько 35 тис. грн. - це більше половини необхідних коштів".

"У яку суму обійдеться реалізація проекту - поки що сказати складно, оскільки ціни на транспортування і будівельно-монтажні роботи змінюються", - додав він.

Під час і після установки пам`ятник Сталіну, за даними Запорізького обкому КПУ, охоронятиметься - планується встановити біля пам`ятника камери відео спостереження, що працюватимуть цілодобово.

За словами Зубчевського, "комуністи також готові до всіляких провокацій" і мають намір "дати відсіч" усім, хто спробує перешкодити відкриттю пам`ятника або спаплюжити його.

Разом з тим в управлінні внутрішньої політики Запорізької міськради "Українській правді" заявили, що рішення про встановлення пам'ятника Сталіну немає. Більш того, наголосили в управлінні, заявок на його встановлення Компартія не подавала.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування