Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головний суд на виборах знайшов протиріччя у законі

Середа, 17 лютого 2010, 17:55
Протиріччя у законодавстві дозволили Вищому адмінсуду призначити на п'ятницю розгляд справи за позовом Юлії Тимошенко.

Про це повідомила прес-служба ВАС.

"Відповідно до вимог пункту 11 статті 172 Кодексу адміністративного судочинства суд вирішує таку категорію адміністративних справ в дводенний строк", - йдеться у повідомленні.

"Але в той же час пункт 6 статті 172 визначає п'ятиденний строк оскарження рішень, дій чи бездіяльності виборчої комісії, що означає можливість оскарження встановлення результатів виборів Центрвиборчкомом іншими суб'єктами до п'ятниці, 19 лютого", - зазначили у суді.

"Наразі протиріччя у визначенні строків початку розгляду такої категорії справ закладено самим законодавцем", - підкреслили у ВАС.

"До того ж, суду необхідно вирішити велику кількість організаційних питань стосовно судового розгляду цієї адміністративної справи", - заявила прес-служба.

"Адже цю справу розглядатиме весь склад суду, що тягне за собою необхідність ознайомлення всіх суддів ВАСУ з чималим об'ємом матеріалів справи, технічного забезпечення належного розгляду судової справи", - йдеться у повідомленні.

Також у суді зазначили, що "досі не минув строк апеляційного оскарження до Вищого адмінсуду тих виборчих позовів, які розглядалися у Київському апеляційному адміністративному суді, як суді першої інстанції".

"Крім цього, на час подання позову Тимошенко стосовно встановлення результатів виборів ЦВК, у Вищому адмінсуді не закінчений розгляд своєчасно поданих апеляційних скарг", - наголосила прес-служба.

У ВАС заявили, що "рішення в цих апеляційних скаргах можуть суттєво вплинути на розгляд Вищим адміністративним судом позову Тимошенко до ЦВК".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: