Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україну назвали "динозавром"

Середа, 9 грудня 2009, 09:18
 

Україну оголосили "динозавром дня" на міжнародних переговорах у Копенгагені зі змін клімату.

Таке звання дали у вівторок в копенгагенському "Белла-центрі", де тривають міжнародні переговори зі зміни клімату під егідою ООН, передає Німецька хвиля.

Таке звання дають державам, які вносять, на думку екологів та науковців зі 192 країн, найбільший деструктив у перемовини.

Кожного дня представники впливового об'єднання "Міжнародна кліматична мережа екологічних організацій" голосують за те, які країни виявили себе під час переговорів найгірше.

"Україна ж у другий день саміту опинились на першому місці. Ми отримали навіть дві номінації, за найбільш неконструктивну позицію на переговорах, через небажання зменшувати викиди парникових газів", - каже представниця Національного екологічного центру України Христина Рудницька.

За відсутності українських урядовців, Рудницька отримає у Копенгагені цю "нагороду" для Кабміну.

Є іще одна номінація, завдяки якій Україна стала "динозавром" в очах світу - це закритий доступ до інформації про використання коштів, отриманих від продажу квот на викиди за Кіотською угодою.

На 2-му ж місці жартівливої нагороди - так звана "зонтична" група країн, які пропагують на саміті власний формат нової єдиної угоди.

Туди належать індустріальні країни, що не входять до ЄС - а це Канада, Ісландія, Казахстан, Японія, Норвегія, Нова Зеландія, США, Австралія та Україна з Росією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: