Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко шкодує, що не усі опиняються у в'язниці

П'ятниця, 4 грудня 2009, 13:41

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко засмучений тим, що більшість чиновників-хабарників залишаються на волі.

Про це Луценко сказав у п'ятницю журналістам, передає "Інтерфакс-Україна".

"Це питання до головного слідчого управління Генпрокуратури, вони вели цю справу, принаймні, поки вона знаходилася в руках міліції", - заявив Луценко, коментуючи інформацію про те, що мер Партеніта, обвинувачуваний у хабарництві, був відпущений на волю.

"Відверто скажу, як людина і як міністр, мені гірко від того, що більшість найбільш резонансних справ по хабарництву закінчується фактично нічим", - відзначив він.

За словами Луценка, щороку міліція затримує за одержання хабара близько 2000 посадових осіб.

"На жаль, у в'язницю сідає не більше 3-5 десятків, з них половина співробітники правоохоронних органів, яких ми не збираємося прикривати від відповідальності за здійснення злочинів", - сказав він.

Також міністр висловив співчуття тим, що в інших випадках слідство або затягується, або "затягується розгляд у судах, або просто банально відкуповується від відповідальності перед законом".

Як повідомлялося, 13 червня 2008 року глава Партенітського селищної ради Конєв і депутат селищної ради Бородай були затримані при одержанні хабара $5,2 млн., які вони вимагали за виділення двох ділянок землі загальною площею 17 га.

16 червня 2008 року Печерський райсуд Києва прийняв рішення заарештувати їх на два місяці і пізніше Апеляційний суд Києва продовжив їхнє утримання під вартою.

За повідомленням кримської преси, 13 листопада 2009 року, Конєва звільнили за рішенням слідчого Генпрокуратури.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: