Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко послав Ющенка на місце вбивства

П'ятниця, 4 грудня 2009, 12:39

Пропонуючи відмінити генеральські звання в силових структурах, президент ображає правоохоронні органи.

Про це в інтерв’ю журналістам сказав міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, повідомляє УНІАН.

"Будь-які заяви щодо скасування військових звань в міліції не роблять честі нікому. Радив би Віктору Андрійовичу хоча би раз в ночі виїхати на розкриття вбивства або захоплення злочинців, що взяли заручника, і подумати, чи треба носити погони, чи ні", - сказав Луценко.

Також він висловив думку, що перед тим, як робити подібні заяви, президенту "варто почитати закони хоча б інколи".

"Там абсолютно чітко написано, що таке "генерал міліції" і що таке "інші звання". Згідно з чинними українськими законами, гарантом яких мав би виступати сам президент, офіцери і генерали міліції мають на це (на звання) повне право", - наголосив міністр.

При цьому він нагадав, що якось у нього був конфлікт з Ющенком, коли той "надцятий раз дорікав нашим працівникам, що вони начепили лампаси і розсілися в залі".

"Вони не начепили лампаси! Вони їх заслужили і носять згідно зі статутом, який затверджений законом України. Тому мені здається, ображати правоохоронні органи - це рубати сук, на якому сидить вся країна, і це не гідно будь-якого політика, тим більше гаранта законності і прав, безпеки наших громадян", - наголосив Луценко.

3 грудня, президент України Віктор Ющенко висловив упевненість, що військові звання мають присвоюватись лише у Збройних силах України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування