Саакашвілі: у російської армії немає переваги над українською

Середа, 23 грудня 2009, 22:48
У Росії немає технологічної переваги в збройних силах над Україною.

Про це заявив президент Грузії Михайло Саакашвілі в інтерв'ю "Эхо Москвы", відповідаючи на питання, наскільки можлива війна в Криму.

"Я думаю, що на цьому етапі у Росії немає технологічної переваги в збройних силах над українськими збройними силами", - зазначив він.

"У них (у Росії) не може бути кількісної переваги на відміну від того, що було в Грузії - Україна в 10 разів більше, ніж Грузія. Тому, звичайно, я сподіваюся, що нічого подібного відбутися не може на цьому етапі", - заявив президент Грузії.

"Хоча, як ми чули активні розмови про швидку модернізацію російських Збройних сил, про закупівлю технологій на заході", - сказав Саакашвілі.

За його словами, "це все розраховано на те, щоб отримати в тому числі і технологічну перевагу над Україною, над Польщею, над країнами Балтії, над країнами Південного Кавказу і над країнами Середньої Азії".

У той же час, Саакашвілі вважає, що "Росія розглядає можливість посилення сепаратистських настроїв в Криму для тиску на українське керівництво".

"Ну, те, що певна кремлівська стратегія, все готують кримський варіант - це не секрет ні для кого в світі, хто цим цікавиться і кому це не байдуже", - заявив президент Грузії.

"І це не секрет для наших друзів в Україні, ми все це знаємо прекрасно. Ну, звичайно, те, що якийсь варіант сепаратизму в Криму готується Росією як важіль тиску на будь-яке українське керівництво, яке б не з'явилося, це абсолютно очевидно", - сказав він.

Президент Грузії також зазначив, що у нього "дружні відносини з усіма основними кандидатами на українських виборах".

"Я перетнувся в Німеччині з Юлією Тимошенко, безумовно, дуже талановитим політиком, і потім чув її дуже чіткі заяви по грузинській тематиці", - розповів Саакашвілі.

"Мої дуже близькі стосунки з президентом України (Віктором Ющенком) не секрет. У нас завжди були дуже гарні, ділові стосунки з Віктором Януковичем і з іншими", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: