Тігіпко розкрив, чим загрожує "погана практика" Тимошенко

Середа, 2 грудня 2009, 07:30

Кандидат у президенти Сергій Тігіпко називає "поганою практикою" уряду брати позики під зобов’язання купувати техніку в конкретного іноземного виробника.

Про це він заявив, коментуючи, зокрема, постанову Кабінету міністрів про залучення об’єднанням "Політехмед" кредиту у 100 млн. доларів від Експортно-імпортного банку Китаю під державні гарантії для купівлі автомобілів швидкої медичної допомоги в китайської компанії JAC, повідомили у прес-службі Тігіпка.

"Отримання позик під зобов’язання купити техніку в конкретного іноземного виробника – вельми погана практика. Таким чином уряд збільшує зовнішній борг, відмовляється від права вибору під час підбору постачальника та не дозволяє створити робочі місця в Україні", - підкреслив Тігіпко.

"Угода наче родом з дев’яностих, коли іноземні компанії везли в Україну різний непотріб тільки тому, що їхні уряди давали кредити під гарантії Кабміну України. Це були вкрай непрозорі та корупціогенні домовленості", - наполягає Тігіпко.

За його словами, здебільшого такі гарантовані урядом кредити не поверталися позичальниками, а борговий тягар лягав на бюджет – "а це означає, на народ України".

"У нашій країні достатньо компаній, які готові на конкурсній основі змагатися за таке велике замовлення. Якщо вже хочеться урядові прокредитувати когось, краще нехай це будуть заводи, які в Україні і податки сплачують, і робочі місця створюють", - впевнений Тігіпко.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування