Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нафтогаз" скривдив Ющенка відмовою на користь Путіна

П'ятниця, 18 грудня 2009, 15:55

У секретаріаті президента заявляють, що "Нафтогаз" відмовляється надавати президенту  інформацію про доповнення газових контрактів, підписаних 24 листопада.

Про це заявив уповноважений президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський, повідомляє Лігабізнесінформ.

"Українська державна компанія у своєму листі від 11 грудня 2009 року інформує секретаріат президента про те, що вона не може надати документів, які є доповненнями до контрактів від 19 січня, не може надати для ознайомлення президенту, тому що на це потрібно дозвіл іншої, тобто, російської сторони", - відзначив він.

Соколовський назвав безпрецедентною ситуацію, коли керівник державної компанії відмовляється проінформувати главу держави про діяльності цієї держкомпанії без дозволу російської сторони.

"У такому випадку це не можна інтерпретувати інакше, як підпорядкованість іншій державі", - підкреслив він.

Соколовський відзначив, що складно уявити собі ситуацію, коли глава "Газпрому" Олексій Міллер відмовляється інформувати президента РФ Дмитра Медведєва про якісь двосторонні документи без дозволу Києва.

Він також уточнив, що мова йде про доповнення, підписані 24 листопада 2009 року після ялтинських домовленостей прем'єра Юлії Тимошенко і глави уряду РФ Володимира Путіна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: