Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК задовольнила штаб Ющенка

Понеділок, 14 грудня 2009, 19:19
ЦВК виконав рішення суду і призначив секретарем окружкому в Херсонській області представника президента Віктора Ющенка.

За таке рішення проголосували на засіданні ЦВК у понеділок 10 членів комісії, з присутніх 14.
   
Член ЦВК Олександр Чупахін нагадав, що Вищий адмінсуд зобов'язав ЦВК внести зміни до постанови комісії і призначити секретарем окружкому N188 представника кандидата в президенти Ющенка замість представника іншого кандидата - Віктора Януковича.

У той же час ЦВК ухвалила рішення звернутися до Міністерства внутрішніх справ з приводу вивчення питання про те, чи дійсно заяву про дачу згоди на дану посаду, було написано ним власноручно.

Проти ухвалення цього рішення виступили ряд членів ЦВК.
   
Зокрема, заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна заявила, що до Центрвиборчкому подані дві заяви про призначення секретарем окружкому N188 представника Ющенка, які написані різним почерком.

Вона заявила, що не підтримає дане рішення ЦВК до висновків МВС.
   
Разом з тим, член ЦВК Михайло Охендовський заявив, що рішення суду вступило в законну силу, тому воно підлягає виконанню.

У той же час, він вважає, що це рішення суду не відповідає нормам закону про вибори президента.

Охендовський підкреслив, що суд так і не дав відповіді на питання, як повинен вчиняти ЦВК при призначенні на керівні посади в окружкомах у разі відмови від них представників тих чи інших кандидатів.

Зокрема, чи повинен ЦВК призначати на цю посаду представника того ж кандидата, до квоти якого належить ця посада.
   
"Дане судове рішення ставить під велику загрозу подальший хід виборчого процесу і проведення виборів президента в цілому. Але якщо вона набула чинності і є обов'язковою до виконання, то я буду голосувати за цю постанову", - підкреслив він.
   
Уповноважений представник Ющенка в ЦВК Андрій Парубій пояснив, що виборчий штаб президента подав до комісії одну заяву, однак у комісію надійшла ще одна заява, відправлена факсом.

При цьому, виборчий штаб не знає ким було відправлено повідомлення по факсу.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: