Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко грає в питанні російської, а за флот у Росії можна щось виміняти?

Вівторок, 1 грудня 2009, 17:01

Юлія Тимошенко не проти російського мови, а її заяви про необхідність розвивати українську – політична риторика.

Таку думку висловив її соратник, депутат від БЮТ Святослав Олійник в інтерв'ю російській газеті "Комерсант".

"Я сам із Дніпропетровська, де народилася і виросла Тимошенко. Тимошенко – російськомовна людина. Українській мові вона навчилася, коли увійшла в загальнодержавну політику…Тимошенко не може насправді бути проти російського мови, її природа така", - запевнив він.

На зауваження, що Тимошенко у 2004 році сама говорила про необхідність розвивати українську мову, БЮТівець відповів: "Є особливості політичної риторики публічної, це пов’язано з особливостями нашого населення, що проживає в різних зонах. Так були влаштовані події 2004 року".

"Саме тому програв Янукович: він надто регіональний, надто східний. Він не зміг домогтися симпатії людей у Києві, у Західній Україні, а потрібно розмовляти з усіма мовою, яку вони розуміють", - додав Олійник.

"Але сьогодні це в минулому, у Тимошенко інша стратегія. Зараз немає зональності в її кампанії, вона спробує адресно дійти до всіх категорій", - підкреслив він.

Олійник також висловив упевненість, що будувати відносини Україні з Росією, як і з іншими країнами, треба на підставі взаємних вигод і доцільності – бо й Росія, й Європа, й США дбатимуть лише про свої інтереси, що б вони не робили.

Він додав, що присутність США в деяких країнах завдає тим шкоди – і навів у приклад ситуацію в Грузії. "Аналогічна ситуація спостерігається у нас", - сказав депутат.

"Іде політична суперечка про Чорноморський флот. Давайте підійдемо раціонально: є місце в Криму, де вже не один рік знаходиться військовий флот. Ну наївно припускати, що на цьому місці коли-небудь буде пляж. На усіх військових картах світу позначена ця точка. Який флот ми хочемо там бачити в принципі?", - сказав Олийник

"Ось є у нас російський, але він нас ніби не влаштовує. Може там стати український флот? Не може. Тому що його немає... І виходить, усі розмови про Чорноморський флот – це спроба забрати російський і поставити туди флот іншої держави", - додав він.

"У мене як у жителя України виникає питання: а яка мені різниця, чий флот там стоїть? Жодної. То навіщо я буду щось змінювати, якщо це принесе хаос, напругу, тим більше що чітко зрозуміло: Росія проти цього? Чи не краще підійти до проблеми прагматичніше й використовувати цей фактор у своїх інтересах?", - думає Олійник.

"Якщо Росії потрібен там цей флот, а ми можемо дати це місце, ну то треба його виміняти. На що? Ну елементарно: давайте домовимося, нехай ваш флот стоїть там ще 20 років, а ви за це на 20 років відкрийте нам квоти з експорту зерна. Купуйте зерно не в Казахстані, а в Україні. Тоді ми за невелику політичну поступку економічно піднімемо галузь", - вважає БЮТівець.

"Так само й з Америкою: хочете з нами дружити – запропонуйте нам якісь преференції", - підсумував Олійник.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:27
У КНДР вирішили "призупинити" запуск сміття до Південної Кореї, але там обіцяють відповідь
17:12
У Гондурасі оголосили надзвичайний стан через спалах вірусної інфекції, яку поширюють комарі
17:06
У Нормандії розпочали урочисті заходи до 80-річчя операції часів Другої світової війни
16:50
У ТЦК пояснили силове затримання чоловіка в Дніпрі: Намагалися утримати від злочину
16:28
Домашній тріумф Баньяї: пілот "Дукаті" виграв Гран-прі Італії в MotoGP
16:21
У ВМС спростували російський фейк про знищення кораблів і катерів
16:12
відеоБригада "Лють" показала знищений росіянами Вовчанськ
16:04
"Рідка біопсія". Вчені створили аналіз крові, який передбачає ризик повернення раку молочної залози
15:55
Харківська ОВА відмовилася назвати підрядників, які відповідали за фортифікації
15:46
У столичному метро з понеділка збільшаться інтервали руху поїздів
Усі новини...
Реклама: