Путіну подобається бути "скромним чиновником"

П'ятниця, 27 листопада 2009, 16:18
Володимир Путін заявляє, що задоволений посадою прем'єр-міністра Росії.

Про це Путін сказав на прес-конференції, відповідаючи на питання, чи не жалкує він, що не зустрічався з президентом Франції Ніколя Саркозі під час візиту у Францію.

"Ми з ним розмовляли телефоном... Як ви знаєте, згідно з Конституцією РФ, я був зобов'язаний залишити посаду президента Росії і зайняти більш скромну позицію. Мене це анітрошки не бентежить. Більше того, мені ця робота подобається", - сказав Путін.

Він запевнив, що його відносини із Саркозі не змінилися після переходу на посаду прем'єра РФ, передає УНІАН.

"Він мене кличе просто Володимир, я його Ніколя – нічого не змінилося у гірший бік, незважаючи на те, що він такий великий начальник, а я скромний чиновник у російській адміністрації", - сказав Путін.

У той же час, політолог Андре Глюксман засуджує адміністрацію Франції за те, що Париж планує продати Росії перлину французького флоту – п'ять вертольотоносців Mistral.

Це перший контракт країни - члена НАТО на продаж озброєнь Росії за всю історію існування Атлантичного альянсу, відзначає Глюксман у статті, опублікованій в  газеті Le Monde.

Головком ВМФ РФ Володимир Висоцький задоволений. Він потирає руки: такий корабель, заявляє він, "дозволив би російському Чорноморському флоту виконати місію (у Грузії) за 40 хвилин, а не за 26 годин".

І це не застереження п'яного моряка, а одне з тих далекоглядних застережень, що так щедро роздають путіністи: Грузія буде роздавлена в утіху Москві, не встигне світ і оком моргнути!

"Поставляючи Путіну озброєння для оперативного висадження в Грузії, у Криму і навіть у прибалтійських країнах, ми говоримо йому: уперед! Що б ні зробила російська армія, ми заперечимо тільки заднім числом, поставлені перед фактом, що здійснився, а отже, дарма, тому що занадто пізно", - упевнений Глюксман.

"Підписуючи контракт про продаж Mistral, Саркозі паралізує свою дипломатію і позбавляється відтепер усякої можливості виконати роль рятівника", - переконаний політолог.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування