Ющенко "зарубав" молоковози і китайські "швидкі" від Тимошенко

Середа, 25 листопада 2009, 13:00

Президент Віктор Ющенко зупинив дію постанов Кабміну про держгарантії на залучення іноземних кредитів на загальну суму понад 60 мільярдів гривень.

Про це сказано у відповідних указах, розміщених на сайті президента.

Зокрема, Ющенко зупинив дію постанови Кабміну про залучення НАК "Украгролізинг" кредиту на суму 33500 тис. доларів під державну гарантію для впровадження "ресурсозберігаючих технологій із закупівлею технічних засобів для заготівлі молока та його зберігання".

Президент також скасував постанову про залучення держпідприємством "Укрмедпостач" кредиту на 500 млн. доларів під держгарантію "для забезпечення лікувально-профілактичних закладів медичним та іншим обладнанням, транспортними засобами, виробами медичного призначення та лікарськими засобами".

Крім того, Ющенко зупинив дію постанови про залучення державним об'єднанням "Політехмед" кредиту на 100 млн. доларів під держгарантію для закупівлі автомобілів швидкої допомоги, а також кредиту на 400 млн. доларів для закупівлі автомобілів для інвалідів.

На думку президента, вищезазначені постанови не відповідають Конституції, оскільки у 2009 році держгарантії надаються Кабміном загалом в обсязі, що не перевищує 37.000.000 тис. гривень.

Після видання зазначених постанов урядом взято зобов'язань щодо надання держгарантій за кредитами на суму понад 60 млрд. гривень, йдеться в указі.

Як відомо, однією з постанов "Політехмеду" надавалися держгарантії на залучення 100 млн. дол. для закупівлі у китайської компанії “JAC” автомобілів швидкої допомоги.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування