За день до закінчення карантину Яценюк вимагає його скасування

Четвер, 19 листопада 2009, 16:32

Довірена особа кандидата в президенти Арсенія Яценюка Олег Конопольський звернувся до суду проти Кабінету міністрів.

Він просить визнати незаконним та скасувати пункт постанови від 30 жовтня, яким уряд ввів вищий рівень небезпеки поширення свинячого грипу, заборонивши проведення всіх масових заходів.

Цей пункт, зазначається у позові, є грубим порушенням прав громадян України на організацію, проведення та участь у мирних зібраннях.

Позов подано 19 листопада 2009 року до Окружного адміністративного суду міста Києва, повідомляє прес-служба Яценюка.

Представник Яценюка пояснює, що законодавством не визначено за Кабміном права на введення вищого рівня небезпеки інфекційної хвороби та заборон на проведення всіх масових заходів.

Конопольський підкреслив, що як довірена особа Яценюка надсилав повідомлення до органів місцевого самоврядування про проведення агітації в формі масових заходів та про проведення мирних зібрань громадян.

Однак саме з посиланням на пункт перший постанови Кабміну від 30 жовтня отримав численні відмови у проведенні таких заходів.

Як відомо, карантин у зв'язку з епідемією грипу та ГРВІ було оголошено 30 жовтня терміном на три тижні. У п'ятницю, 21 листопада, термін дії карантину спливає.

Крім того, ще 5 листопада Верховна Рада рекомендувала Кабміну переглянути заборону на масові збори громадян, оскільки це порушує право громадян на свободу зборів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування