Мінздоров'я боїться, що його паралізує

Вівторок, 17 листопада 2009, 20:34

У Міністерстві охорони здоров'я побоюються паралічу своєї роботи у зв'язку з перевірками закупівель медобладнання.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Василь Князевич на засіданні комісії, що вивчає питання закупівель медобладнання у 2007-2009 роках у Києві у вівторок.

"Якщо ми хочемо тільки репресії створити, немає питань. Я завтра йду на засідання Верховної Ради із заявою про відмову в отриманні 1 мільярда гривень (на боротьбу з епідемією), оскільки ніхто ніяких підписів під необхідними документами ставити не буде", - сказав він.

"Ми паралізуємо роботу Міністерства охорони здоров'я. Це ми повинні чітко розуміти", - заявив міністр.

"Я підкреслюю - чекайте удару, який буде завдано по міністру або міністерству усіма контролюючими органами, які будуть шукати, хто винен і що робити", - додав він.

При цьому міністр охорони здоров'я не виключає можливості того, що ця кампанія спрямована проти нього особисто.

"Я не виключаю такої можливості", - сказав він, відповідаючи на питання про те, чи може ця кампанія бути пов'язана з наміром добитися його відставки з посади міністра.

Князевич також повідомив, що виступає за скасування закупівель медичного обладнання і ліків в рамках тендерних процедур, а підтримує ідею прямої закупівлі у виробників в рамках спеціальних державних програм.

"Якщо буде державне замовлення, ми визначаємо виробника, замовляємо у нього препарати і не тільки за кошти Міністерства охорони здоров'я, а й місцевих бюджетів, домовляємося про зниження ціни, і вже відповідна державна програма працює 2-3 роки", - сказав він.

"Так само можна і з вакцинами. А то ми щороку чекаємо, хто виграє (тендер)", - додав Князевич.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування