У Києві схопили співробітників посольства США за торгівлю візами

Вівторок, 17 листопада 2009, 09:27

Співробітники УБОЗ затримали у Києві двох співробітників посольства США в Україні.

Їх підозрюють у тому, що вони торгували американськими візами, пише "Сегодня".

"Вони налагодили канал із переправляння нелегалів до Америки, за візи брали $10-12 тисяч, частина грошей осідала у Штатах, частина тут. В Америці це – гучна справа, ФБР уже заарештувало 25 осіб, деяким із них загрожує довічне ув’язнення", - повідомило джерело газети в УБОЗ.

Серед 25 арештованих є як організатори цієї справи, так і самі нелегали – з Казахстану, Росії, України.

Усього в Україні у цій справі затримано чотири людини – двоє з них поплічники співробітників посольства: вони підшукували охочих "осісти" за океаном. Зараз вони перебувають на підписці про невиїзд, а співробітники посольства допитані і відпущені.

"Розкручувати" цю справу почали в місті Клівленд, штат Огайо (США). Співробітниця місцевого бюро з реєстрації авто продавала за $3 тис. права водія (в Америці – це основний документ, який підтверджує особу) нелегальним емігрантам, на підставі чого вони за деякий час ставали повноправними американцями.

Співробітники ФБР "вживилися" в це бюро. З'ясувалося, що частина нелегальних емігрантів в'їхала до Штатів за візами, виданими у посольстві США в Києві.

Операцію проводили спільними силами ФБР і українське УБОЗ.

У посольстві США в Україні підтвердили, що двох їхніх співробітників, громадян України, затримали за підозрою в тому, що вони сприяли незаконній видачі віз.

"Вони не були співробітниками консульського відділу, але якимсь чином допомагали отримувати візи людям, які їхали в Штати з одною метою (відрядження чи турпоїздки), а потім залишалися там назавжди. У рамках розслідування цієї справи служба безпеки посольства співпрацювала з МВС", - сказали в прес-службі посольства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування