Симоненко: "Кучма, Ющенко, Янукович, Тимошенко... - всі з одного гнізда"

Понеділок, 16 листопада 2009, 15:08

Кандидат у президенти від Компартії Петро Симоненко вважає, що всі інші кандидати не здатні вирішувати питання державного значення.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна", відповідаючи на запитання, чому він вважає, що буде ефективним главою держави.

"Тому що сьогодні інші кандидати, представляючи інтереси великого капіталу, не здатні вирішувати питання державного значення і проблеми людей", - сказав Симоненко.

"Чому в Європі зараз підтримуються ліві? Там уже визнали, що ліберальна ідея лопла, як мильна кулька. Чому Латинська Америка йде лівим шляхом і тим самим звільняється від тиску США? А економічно успішний Китай?", - поцікавився лідер КПУ.

"Там, де при владі представники великого капіталу, - там кризи і безробіття, невиплата зарплат, низькі пенсії, високі ціни і непід'ємні тарифи. А там, де при владі ліві, - спокійна обстановка в суспільстві, усі питання вирішуються демократично, а соціальні проблеми є для влади першочерговими", - заявив він.

Тому Симоненко переконаний, що "саме ліва ідея і лівий президент – вихід для України, а правий президент і права ідея – тупиковий шлях розвитку".

На його думку, у нинішній ситуації в Україні винні "ті, хто нав'язав націоналістичну, ліберальну ідеологію, а сьогодні ще й увів профашистську".

"Це Кравчук, Кучма, Ющенко, Янукович, Тимошенко, Яценюк, Тігіпко. Вони усі з одного гнізда! Це представники великого капіталу, незалежно від того, чиї інтереси вони відстоюють – імпортерів чи експортерів. Сьогодні вони в основному працюють за рахунок того, що забирають кошти для існування в інших", - заявив лідер Компартії.

"Ми бачимо по цих виборах, що представники великого капіталу вклали гроші в різних кандидатів, і ви це добре знаєте. Їм без різниці, кого оберуть, кого коронують. Найголовніше – що вони сьогодні в чергове намагаються, вклавши свій капітал, за допомогою технологій обдурити виборців. Тому винні саме вони", - додав він.

Симоненко упевнений, що "для того щоб забезпечити незалежність, суверенітет і процвітання України, потрібно негайно змінити і політичну надбудову, і економічний базис, повернути в управління держави ту частину власності, яка є базовою для будь-якої економіки".

Він пропонує увести жорсткий держконтроль за витратою коштів, які виділяються на вугільну промисловість, військово-промисловий комплекс, повернути в держвласність важке машинобудування, "увести держмонополію на алкоголь і тютюн, банки, залізниці та інше", врегулювати кредитування Нацбанком і т.д.

Симоненко стверджує, що потрібно "змінити ідеологію влади". "Ми йдемо блоком лівих сил на президентські, місцеві і парламентські вибори. Відповідно, після виборів ми єдиним блоком будемо реалізовувати наші програми", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування