Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин вважає, що Тимошенко порушила Конституцію

Неділя, 15 листопада 2009, 09:38

Прем'єр Юлія Тимошенко не налаштована на ухвалення парламентом держбюджету-2010.

Про це заявив спікер Володимир Литвин в ефірі телеканалу Інтер, коментуючи прийняття урядом постанови про заходи щодо забезпечення виконання держбюджету та місцевих бюджетів у 2010 році.

"Я не згоден, що Кабмін прийняв постанову, яка буде регулювати державні витрати з наступного року", - зазначив спікер.

"Сам факт прийняття такої постанови свідчить про те, що прем'єр не налаштована на те, щоб Верховна Рада прийняла держбюджет", - підкреслив Литвин.

"Я розумію, що якщо б така постанова з'явилася 25-го грудня - це було б очевидно, що парламент не приймає держбюджет", - заявив він.

Спікер зазначив, що "ця постанова порушує Конституцію, бюджетний кодекс, рішення Конституційного Суду і ряд діючих законів"

"Я пояснював прем'єру, і я так зрозумів, що прем'єр розуміє, що Верховна Рада повинна розглянути свої висновки, свої рекомендації, свої висновки, проголосувати їх", - зазначив Литвин.

"У той же час ми повинні звернути увагу уряду на те, що бюджет необхідно привести у відповідність до чинного бюджетного кодексу, а не того, який президент ветував", - заявив він.

"Виключити з держбюджету внесення змін у діючу законодавчу базу, що забороняється Конституцією і рішеннями КС. І, нарешті, перечитати бюджет з урахуванням того, що набирають чинності нові підвищені соціальні стандарти", - сказав спікер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування