БЮТ виторгує у "Регіонів" вето на Лавриновича?

Четвер, 12 листопада 2009, 17:30

Віце-спікер Микола Томенко виступає за винесення усної догани першому віце-спікеру Олександру Лавриновичу за оголошення про відкликання лідера фракції "НУ-НС" Миколи Мартиненка зі своєї посади.

"Я не наполягаю на тому, щоб звільняти Лавриновича, але догану йому усну треба винести", – заявив віце-спікер на прес-конференції, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

За його словами, на даний момент, швидше за все, не набереться необхідної кількості голосів за відкликання Лавриновича, однак він повинен понести покарання за те, що оголосив про відкликання Мартиненка на підставі фальсифікованого документу.

При цьому Томенко висловив думку, що, незважаючи на оголошення Лавриновича, Мартиненко залишається лідером фракції "НУ-НС", оскільки нового лідера вона не обрала і не підтвердила рішення про відкликання Мартиненка.

Віце-спікер вважає, що "НУ-НС" повинен визначитися із ситуацією всередині фракції на засіданні, на яке, можливо, варто б запросити і журналістів.

Як відомо, 6 листопада Лавринович оголосив про відкликання лідера фракції "НУ-НС" Мартиненка із цієї посади.

Депутати від фракції БЮТ 10 листопада зареєстрували проект постанови про відкликання Лавриновича з посади першого віце-спікера.

11 листопада член фракції Партії регіонів Микола Азаров заявив про готовність "Регіонів" голосувати за закон про виділення 1 мільярда гривень на боротьбу з епідемією грипу у випадку вето президента.

Про намір долати можливе вето президента також заявляє БЮТ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування