Посол Німеччини пояснив, у чому проблема України

Середа, 7 жовтня 2009, 14:03

Відносини між Києвом та Берліном після виборів у Німеччині не зміняться, заявив посол Німеччини в Україні Ганс-Юрґен Гаймзет.

Таку думку він висловив у Львові, де святкує цими днями 20-ліття падіння Берлінського муру та День німецької єдності, повідомляє Радіо "Свобода".

За словами німецького посла, розмови про вступ України до Євросоюзу нині не на часі.

Гаймзет також відзначив, що з 2004 року динаміка надходжень німецьких інвестиції в Україну з кожним роком стрімко падає. За його словами, німецькі інвестори не вкладають грошей в українську економіку, бо в Україні панує непрогнозована і нестабільна ситуація.

Великі німецькі компанії не мають інтересу до України і інвестують величезний капітал у Китай. Водночас маленькі і середні підприємці бояться України, бо не почуваються тут захищеними, їм не відшкодовують ПДВ, сказав посол.

"Проблеми в тому, що відсутня правова база, загалом певність у країні", - пояснив Гаймзет.

Він наголосив, що саме від внутрішньої ситуації в Україні залежатиме ставлення до неї в Європі.

Посол висловив сподівання, що після президентських виборів ситуація в Україні зміниться на краще і будуть запроваджені нові реформи, а світу будуть зрозумілі ті процеси, які відбуватимуться в країні.

На разі, німецьке посольство відкриє новий візовий відділ у Донецьку. У Львові ж не планує, хоча на Львівщині понад 100 підприємств із німецькими інвестиціями, а мешканці західних теренів – найактивніші прохачі німецьких віз (загалом за останній рік німецьке посольство у Києві видало понад 130 тисяч віз, більшість із них довготермінові).

Гаймзет пояснив відкриття візового відділу саме в Донецьку бажанням "посилити європейське мислення на сході".

"Ми знаємо, куди рухається потяг у Львові. У Львові є консульства, де видають візи Шенґену. Ми хочемо бачити Україну єдиною, тому йдемо к Донецьк. Сподіваюся, що це не зашкодить добрим відносинам із заходом України", - сказав посол.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування