Прихильники Яценюка перейдуть Тимошенко, а не Януковичу?

Четвер, 29 жовтня 2009, 13:06

У лідера Партії регіонів Віктора Януковича найбільші шанси на перемогу в другому турі президентських виборів.

Про це свідчать результати опитування Інституту соціальної і політичної психології Академії педагогічних наук, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Так згідно з даними опитування, у випадку виходу в другий тур президентських виборів Януковича і Тимошенко, перемогу одержав би перший - за нього проголосувало б 40,5% респондентів, готових взяти участь у голосуванні. За Тимошенко - 34,1%.

За словами директора Інституту соціальної і політичної психології АПН України Миколи Слюсаренка, у випадку виходу в другий тур Януковича і Тимошенко, за лідера Партії регіонів проголосував би кожен десятий прихильник Арсенія Яценюка, а за прем'єра - кожен третій.

Слюсаренко підкреслив, що 19,3% респондентів ще не визначилися, за кого з кандидатів на посаду президента України, вони будуть голосувати, а 24,1% не підуть на вибори.

Що стосується першого туру, то лідирує Янукович з 27,17%. За Тимошенко проголосували б 20% опитаних, а за Арсенія Яценюка - 9,4%.

Водночас за Віктора Ющенка проголосувало б 3,7% респондентів.

Також відповідно до результатів дослідження президентський рейтинг лідера комуністичної партії України Петра Симоненка склав 6%, глави українського парламенту Володимира Литвина - 3,5%, відомого банкіра Сергія Тігіпка - 3,1%.

"Незважаючи на те, що головні претенденти на президентську посаду вже давно розпочали повномасштабну виборчу кампанію, можна говорити тільки про слабовиражені тенденції росту їхнього електорату", - сказав Слюсаренко.

Так згідно з даними опитування електоральний приріст Тимошенко за останні три місяці склав 2,4%, а Януковича - менш ніж 0,5%. Також простежується тенденція до зниження президентського рейтингу Яценюка: у лютому 2009 року 9,8% , у червні - 11,9%, а в жовтні - 9,4%.

Дослідження було проведено 5-12 жовтня 2009 року у всіх областях України, Автономній республіці Крим і Києві.

Усього було опитано 2000 респондентів у 238 населених пунктах, з яких 101- міських і 137 сільських. Похибка вибірки складає 2,2%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування