У Ющенка впевнені, що Тимошенко стане Кучмою-2

Понеділок, 26 жовтня 2009, 09:41

Глава секретаріату президента Віра Ульянченко упевнена, що Юлія Тимошенко у випадку обрання її президентом скасує політичну реформу 2005 року.

"Я вас запевняю, якщо Юлія Тимошенко займе цю посаду, вона негайно скасує політреформу 2005 року", - сказала вона в інтерв'ю "Комерсант-Україна" у відповідь на питання, чому стільки людей хочуть стати президентом, якщо в нього мало повноважень.

"Юлії Володимирівні потрібно в ручному режимі керувати країною – це все, чого вона хоче. Повірте, питаннями формування української нації і державності Юлія Володимирівна не займатиметься. Те ж саме стосується й іншого рейтингового кандидата", - заявила Ульянченко.

А на запитання, чи будуть президент Віктор Ющенко чи його партія "Наша Україна" ініціювати які-небудь акції з нагоди п'ятої річниці "помаранчевої революції", глава НСНУ сказала:

"Ми не залишимося осторонь від таких заходів, якщо вони відбудуться. Але ми не хочемо, щоб ця подія стала приводом для подальшого протиставлення, роз'єднання політиків, які стояли на Майдані".

"Багато політиків намагаються зробити кар'єру на цій темі, на питанні єдності команди Майдану. Але враховуючи, що багато членів цієї команди мають намір балотуватися на посаду президента, буде цинічно говорити про її об'єднання", - додала Ульянченко.

На уточнююче запитання, чи означає це, що шансів на примирення Ющенка й Тимошенко немає, вона сказала: "Ви, журналісти, сприймаєте те, що відбувається в країні, як результат особистого конфлікту цих двох людей. А питання не в цьому".

"Питання у світогляді, у баченні стратегії розвитку держави. А воно в цих політиків (Ющенка й Тимошенко) абсолютно різне. Тому говорити про якесь примирення двох людей не має сенсу. Тут зовсім не ті категорії взаємин", - заявила Ульянченко.

При цьому вона зазначила, що між секретаріатом президента і апаратом уряду "взаємодія є".

"Але коли ми говоримо про ставлення до законів і Конституції, то в нас, звісно, є розбіжності. Уряд ухвалює постанови, які суперечать Конституції, а президент за рекомендацією служб свого секретаріату зупиняє їх. Як ви розумієте, наші дії навряд чи можуть сподобатися Кабміну", - зазначила глава СП.

"Але ми не можемо діяти інакше. Адже президент, а також його допоміжний орган – секретаріат президента – повинні стежити за виконанням Конституції", - наголосила вона.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування