Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин заборонив депутатам відрядження в робочий час

П'ятниця, 23 жовтня 2009, 10:17

Голова Верховної Ради Володимир Литвин заборонив депутатам їздити у відрядження під час пленарних тижнів.

Про це газеті "Дело" заявив член фракції БЮТ Василь Кравчук.

"Ми обговорювали це питання на засіданні регламентного комітету і дійшли висновку, що це розпорядження спікера Литвина незаконне, оскільки порушує закон про статус народного депутата і норми регламенту", - зазначив він.

Прес-секретар спікера Ольга Чорна підтвердила, що Литвин справді видав таке розпорядження.

"Розпорядження передбачає заборону на виїзд у відрядження під час пленарних тижнів, однак воно не поширюється на учасників офіційних делегацій", - зауважила вона.

Водночас, відповідно до тексту розпорядження, крім участі в офіційних делегаціях, депутат може відлучитися під час пленарного тижня за рішенням Верховної Ради - якщо більшість проголосує за відрядження, депутат зможе його оформити і поїхати.

Є ще третій спосіб - написати заяву самому спікеру. В його силах своєю резолюцією дати депутату зелене світло. В іншому випадку відрядження буде вважатися незаконним, а з депутата знімуть зарплату за прогули.

Прихильники Литвина неофіційно заявляють про те, що розпорядження спікера насамперед стосується все більш частих поїздок депутатів у свої виборчі штаби напередодні виборів президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування