Депутатам порадили ухвалити технічний закон

Четвер, 22 жовтня 2009, 22:30

Парламент має змінити закон про вибори президента з урахуванням рішення Конституційного Суду.

Про це заявив Голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал в ефірі 5 каналу.

На його думку, парламент має ухвалити "закон технічного характеру". "Закон про внесення змін до закону про вибори, який би просто врахував рішення КС", - пояснив він.

"А далі буде звична для нас практика. Ми не перший раз змінюємо закон про вибори під час самих виборів. Це класична ситуація, коли правила гри змінюються під час самої гри", - сказав голова ЦВК.

Шаповал також заявив, що здивований рішенням Конституційного Суду щодо закону про вибори.

"Є один момент, який мене здивував найбільше – ці питання ми розглядаємо, а ці питання не будемо розглядати", - зазначив він.

"Дивний підхід. Таке враження, що те що хочемо – розглядаємо, а те що не хочемо – не розглядаємо. Я цього, чесно кажучи, як юрист, не розумію", - заявив Шаповал.

"У нас всі звикли до того, що КС це якийсь політичний інструмент. Але не можна говорити і діяти так відверто. Не треба вимагати від КС політичних рішень, і, очевидно, не треба приймати політичні рішення", - сказав він.

"Якщо у нас є КС у державі, то це орган, який приймає юридичні рішення. Політичні рішення нехай приймає парламент. Якщо буде встановлено, що рішення КС чисто політичні, то треба визнати, що у нас в країні два законодавчих органа", - вважає голова ЦВК.

Крім того, Шаповал нагадав, що "громадськість дізналася про ймовірне рішення КС через ЗМІ, і інформація ЗМІ збіглася з тим рішенням, яке оприлюднив КС".

"Якщо відверто – це скидається на порушення таємниці нарадчої кімнати, і про це ніхто не говорить. Не може бути такого, щоб про зміст рішення, ще до його оприлюднення, до того, як судді вийшли з нарадчої кімнати, говорили всі, хто хоче", - заявив він.

"Більше турбує, що сам КС ніяк на це не реагує. Це не коментується. А це неприпустимо. Тому що розголошення таємниці нарадчої кімнати – це, вибачте, кримінальний кодекс", - сказав Шаповал.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування