Порошенко з'їздив на північ

Неділя, 18 жовтня 2009, 10:55

17 жовтня міністр закордонних справ Петро Порошенко здійснив робочий візит до Швеції.

Як повідомила прес-служба МЗС, він взяв участь у міжнародній конференції високого рівня у місті Вісбі, присвяченій Східному партнерству.

Під час перебування у Швеції Порошенко провів двосторонню зустріч з міністром закордонних справ Швеції, головою Ради ЄС Карлом Більдтом.

У ході зустрічі було обговорено широке коло питань двостороннього співробітництва, а також взаємодія України та ЄС в період шведського головування в Євросоюзі, йдеться у повідомленні.

Основну увагу було приділено питанню підготовки до чергового саміту Україна-ЄС, який відбудеться 4 грудня у Києві.

Сторони обмінялися думками щодо стану переговорного процесу стосовно підготовки до підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС, включаючи створення зони вільної торгівлі, зазначили у відомстві.

Було обговорено питання активізації переговорів стосовно запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС, а також перспективи імплементації ініціативи "Східне Партнерство", повідомляє МЗС.

Крім того, як повідомила прес-служба, 19 жовтня Порошенко відвідає Білорусь.

У ході візиту він зустрінеться з в.о. прем’єр-міністра Білорусі Володимиром Семашком.

Також у Мінську відбудуться переговори міністра з його білоруським колегою Сергієм Мартиновим. Сторони підпишуть протокол стосовно обміну грамотами про ратифікацію консульської конвенції між Україною і Білоруссю.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування