Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко: в Україні немає проблеми з російською мовою

Четвер, 15 жовтня 2009, 22:09

В Україні існує проблема з українською, а не російською мовою.

Про це заявив президент Віктор Ющенко.

Про це він сказав на спільній з головою Сенату Бельгії Арманом де Деккером прес-конференції в четвер у Брюсселі.

"В Україні немає проблеми з російською мовою. В Україні є проблема з українською мовою. І це проблема не тільки спілкування - це проблема ідентичності", - сказав він, відповідаючи на питання, який досвід Україна може перейняти в Бельгії, де існує три офіційні мови.

Ющенко підкреслив, що у вирішення цього питання немає "кальки", кожна нація вирішує цю проблему, з огляду на свої особливості.

Президент зазначив, що Україна реалізує європейську мовну політику, яка полягає в тому, що кожна національна меншина має право на її розвиток.

Для України, підкреслив глава держави, мовна політика полягає в тому, "як відтворити рідну мову і дати розвиток іншим мовам".

Ющенко також зазначив, що "у нас є успіхи у розвитку української мови", але вони ще далекі від положень Конституції і законів України.

У свою чергу Арман де Деккер зазначив, що "ситуація в одній країні ніколи не відповідала ситуації в іншій країні".

Він нагадав, у Бельгії три офіційні мови, а "фактично дві".

За словами голови Сенату, існування кількох офіційних мов у Бельгії - "фактор колективного збагачення". У той же час він допустив, що цей фактор ускладнює політичне життя, хоча і допомагає на побутовому рівні.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування