Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Уряд поставив під сумнів співпрацю з МВФ - Ющенко

Четвер, 3 вересня 2009, 19:42

Продовження програми співпраці України з МВФ поставлено під серйозний сумнів.

Про це президент Віктор Ющенко заявив під час інтерв’ю українським діловим виданням - газетам "Бізнес", "Дело", "Коммерсант-Украина", "Інвест-газета", "Деловая столица", журналу "Власть денег", повідомляє прес-служба президента.

"Нам треба підійти до раціональної оцінки бюджетних завдань найближчих 5 місяців, чітко усвідомлюючи, що нам будь-як треба зберегти програму співпраці з МВФ", - зазначив він.

"На жаль, з 6 попередніх умов 5 українським урядом не виконані і продовження програми поставлено під серйозний сумнів", - сказав Ющенко.

При цьому президент наголосив на неприпустимості залучення коштів із зовнішніх ринків під непрозорі умови.

"Це велика помилка – сиру безплатного немає, а політичні кредити є набагато небезпечнішими, бо йдеться про торгівлю національним інтересом, національними активами або про проекти, про які ми дізнаємося, коли закінчиться приватизація двох-трьох перших об’єктів – Одеського припортового, підприємств хімії чи електрогенерації", - заявив він.

Ющенко попередив, що зробить усе для зупинки такого роду приватизації.

Він висловив тверді наполягання на тому, що співпраця з МВФ має бути продовжена, оскільки вона мотивуватиме український уряд до проведення реформ та сигналізуватиме про інвестиційну привабливість української економіки.

Також Ющенко вважає, що уряд повинен припинити політичне втручання в роботу Нацбанку.

"У гривні залишилася одна загроза – слабка бюджетна політика держави. Якщо далі бездумно, через емісійний станок вирішувати проблеми неякісного бюджетного планування, непродуманої бюджетної політики – це ставити під удар перш за все кожну людину", - сказав президент.

"Бо девальвація та інфляція – це удар по простій людині, по національній економіці", - наголосив Ющенко.

"Я є противником того, щоб за рахунок емісії Нацбанку ці речі вирішувалися. І 10 мільярдів емісії на Євро-2012 – я наклав повторне вето і буду говорити, що це злочин проти стабільності гривні", - додав він.

Президент висловив серйозне застереження щодо використання емісійних механізмів, з огляду на їхній вплив на стан української економіки, яка переживає кризу.

"Кожна емісія, мільярд чи півтора, буде критично поганою послугою для стабілізації гривні", - сказав Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: