Гонгадзе: Ющенко повинен виконати обіцянку, але не "состряпати" справу

Четвер, 6 серпня 2009, 16:19

Вдова журналіста Мирослава Гонгадзе обурена тим, що слідство не інформує її про хід розслідування справи Гонгадзе.

"Зі мною особисто ніхто зі слідства жодного разу не спілкувався", - сказала вона в інтерв'ю журналу "Фокус".

"Мене дуже обурює, що вся інформація про те, що знайшли частини черепа, частини щелеп, йде в пресу, і жоден представник влади не зволів мені подзвонити і сповістити про це. Цинізм просто вражає", - додала жінка.

На зауваження про те, що багато хто вгледів в арешті генерала Пукача передвиборчу акцію, Мирослава Гонгадзе погодилася, що "арешт виглядає дивно".

"Для мене він був громом серед ясного неба – у мене було мало надій на те, що це коли-небудь станеться. І це я вважаю великою заслугою правоохоронних органів, і СБУ насамперед", - зазначила вдова журналіста.

Разом з тим вона висловила стурбованість тим, що "тепер у політичних інтересах цю справу можуть передати в суд, обмежившись одним Пукачем".

"Для того щоб він назвав замовників, потрібні додаткові докази, це значить – потрібен час. Швидкий суд тут тільки зашкодить розслідуванню", - упевнена Гонгадзе.

На зауваження про те, що раніше вона виступала проти оприлюднення імен замовників убивства Гонгадзе, Мирослава відповіла:

"Я – за те, щоб вони стали відомі. Але дивіться, що сталося свого часу з Юрієм Кравченком: як тільки він повинен був давати покази у цій справі, відразу "покінчив із собою".

"Я не хочу, щоб таке тепер трапилось з кимсь зі свідків або підозрюваних. Зараз же питання не тільки про політичну смерть тих людей, що можуть мати відношення до вбивства Гії, мова йде вже про їхню реальну свободу, життя і смерть", - пояснила вона.

Мирослава заявила, що відчуває тиск "з усіх боків": "Я не можу сказати, що мені дзвонять і кажуть робити те або інше, але є джерела, що рекомендують щось робити".

На питання про те, що колись Віктор Ющенко назвав розслідування убивства Гонгадзе справою свого президентства, Мирослава відповіла:

"Я думаю, що Ющенко повинен виконати обіцянку, яку він дав суспільству і мені, але це не значить, що він повинен швиденько "состряпати" справу і відправити її в суд. Потрібна якісна робота і покарання усіх замовників і організаторів злочину".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування