У Тимошенко вважають, що Банковій горілка непотрібна

Понеділок, 31 серпня 2009, 22:13

Держуправління справами має забезпечувати діяльність президента, а не забезпечувати виробництво горілки.

Про це в ефірі 5 каналу заявив віце-спікер Микола Томенко (БЮТ), коментуючи інформацію про те, що Кабмін має намір передати собі в управління об'єкти, якими зараз керує ДУС при президенті.

"ДУС повинно забезпечувати діяльність президента, а не, наприклад, забезпечувати випуск горілки, бо там (серед об’єктів ДУС) є горілчаний завод", - зазначив він.

"ДУС не повинно будувати "Мистецький арсенал", бо це абсурд. Музейні експонати має контролювати міністерство культури", - заявив віце-спікер.

"Підхід наш такий – все, що стосується оздоровлення має бути передано Міністерству охорони здоров'я і ми маємо подумати про загальний доступ, не тільки чиновників, а всіх людей. Культура – Міністерству культури", - сказав Томенко.

БЮТівець вважає, що це необхідно зробити, "щоб новий президент з першого дня почав працювати". "Щоб він знав, що у нього немає спокуси думати, що робити з горілчаним заводом", - заявив віце-спікер.

Крім того, Томенко зазначив що вважає несправедливим, коли колишні високопосадовці користуються приватизованими державними дачами.

"От у нас є таке "комуністичне містечко" у Конча-Заспі. Там, здається, міністрів опозиційного уряду Януковича живе більше, ніж діючої влади", - сказав він.

"Давайте ми системно подивимося і скажемо, що в умовах кризи чиновники не можуть дозволити собі такого серйозного утримання, яке вони мають. Це не їхнє житло. Це державні дачі, які давалися їм на час виконання обов’язків, але так сталося, що більшість з них приватизовані", - зазначив віце-спікер.

"От я, наприклад, вважаю, що це несправедливо. Чому віце-прем'єр в уряді Тимошенко Микола Томенко користувався державною дачею, і після того, як написав заяву про звільнення, підмив підлогу і здав ключ. Чому решта так не зробила?", - запитав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування